-->
-->
Како да си направите традиционално топено сирење
-->
1. Соленото сирење со урдата и мекото сирење се промешува и се додаваат зачини по желба. Јас додавам босилек. Половината од смесата се става во добро намачкано тавче со путер.
2. Над смесата се ставаат тенки парчиња кашкавал (ова го прави сирењето привлечно растегливо кога се јаде).
3. На останата половина од смесата се додава доматниот сок и се става врз кашкавалот. Мене овој класичен вкус ми е омилен, но по желба може да се стават и пиперчиња, сувомеснато, домати итн.
4. Врз двата слоја се става кашкавал и се става да се пече додека не се растопи.
Извор: Моирецепти.мк
-->
-->
-->
Ново на Сител
-
„Почивај во мир, најдобриот студент што сме го имале“, професорот Цури се прости од Фросина
-
20-гoдишникот што ја прегази Фросина бил во притвор за дрога, на 16 години направил уште една сообраќајка
-
Разрешување на директорката бара лекарскиот колегиум на Клиниката за респираторни заболувања кај децата Козле
-
Почина новинарот Ѓорѓи Томиќ
-
Ниту еден од кандидатите за претседател на Грција не го доби потребното мнозинство при второто гласање во грчкиот Парламент
-
Меси сака да игра на Светското првенство во 2026 година
-
Ждрепка за плејофот од Лигата на шампионите
-
Граѓански протест денес на „Партизанска“ за трагичната смрт на Фросина