Технологија
27. September 2016 - 13:38

Како да испратите порака на WhatsApp и Viber без интернет конекција

Дали знаете дека WhatsApp, Viber или Messenger отсекога ќе може да го користите и ако не сте поврзани на интернет?

Доволно е да имате СИМ картичка „ChatSim“ која ја издава сопственикот на еден италијански телеоператор, а може да се купи и во некои продавници кај нас.

Картичката не се разликува од било која друга, освен што има посебен додаток за и спраќање порака што на корисниците им овозможува да комуницираат преку WhatsAppa, Viber, или Messenger потполно бесплатно.

Картичката може да се користи во преку 150 земји ширум светот, меѓу кои и во Србија. Картичката трае година дена и ќе чини 999 динари, а корисна е за сите оние кои многу патуваат и имаат проблем со поврзувањето на интернет.