Македонија
14. January 2021 - 13:17

Кај Нефи Усеини откриени три камиони-миксери за бетон нерегистрирани со месеци и години

Сообраќајната полиција со месеци има засилени контроли по патиштата.

Неодамна полицијата фатила три големи камиони-миксери за бетон, сопственост на фирмата на поранешниот охридски советник од ДУИ Нефи Усеини, кои не биле регистрирани со месеци и години, пишува порталот Сакам да кажам.

Во периодот од 31.12.2020 до 09.01.2021 година на територијата на целата држава санкционирани се 6.489 возачи кои не ги почитувале правилата и прописите од сообраќајот од кои:

– за нерегистрирани возила (измината важност на сообраќајната дозвола) 414,

– за возење без возачка дозвола 520.

За брзо возење, напишани се 835 казни за овие 10 дена.