Македонија
1. јуни 2020 - 11:07

ЈСП: Од утре не важи бесплатен превоз за пензионери

Со зголемувањето на бројот на заразени од корона вирус во земјава, ЈСП информираше за најновите одлуки со цел заштита на здравјето на граѓаните.

Како што истакнаа оттаму, од утре, 2-ри јуни, нема да важи бесплатниот превоз на пензионерите во вторник, петок, сабота и недела.                 

„Ве информираме дека од утре, вторник (2.06.2020 год) нема да важи бесплатното користење на јавниот превоз за возрасни лица (жени со/над 62 год, мажи со/над 64 год) во вторник, петок, сабота и недела.

ЈСП апелира на рационално користење на превозот и на задолжително носење на заштитна опрема согласно уредбите за заштита од Ковид 19“, се вели во соопштението.