Македонија
27. September 2016 - 9:12

Јавен состанок на АВМУ

Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги денеска ќе одржи јавен состанок.

На состанокот покрај реализираните активности на Агенцијата за изминатото тромесечје, ќе биде презентирана и Анализата на пазарот на аудио и аудиовизуелни медиусмки услуги за 2015 година – приходи и расходи на комерцијалните радиодифузери, податоците за ставовите на публиката во врска со понудата на домашните телевизиски станици, потребите на публиката од одредени програмски содржини и информација за гледаноста на телевизиите и слушаноста на радиостаниците, според податоци од тримесечни истражувања.