Бизарно но вистинито
26. September 2017 - 11:32

Јасмина со години ја јадела сопствената коса: Успеале еднаш да ја оживеат, но следниот пат бил кобен!

Шеснаесетгодишна девојка Јасмина Бевер починало откако проголтала голема количина на сопствена коса, која предизвикала инфекција во желудникот.

Праменот коса и створил чир, кој потоа пукнал што довело до откажување на виталните органи, пишува "The Independent".

Јасмина Бевер се струполила на земја по што веднаш ја однеле во болница. Екипата на итната помош успеала да ја оживее, но сепак на крајот таа починала. Се воспоставило дека имала перитонитис, воспаление на тенкиот слој ткиво во абдоменот.

Во желудникот имала огромна грутка коса кој предизвикал пукање на чирот, по што и откажале виталните органи.

Со години ја кубела и ја јадела сопствената коса, како што напишала нејзината пријателка Дона Маршал на социјалните мрежи.

Трихотиломанија е растројство во контролата на импулсите. Главен симптом е кубење на влакна од телото, обично од косата, но и од други делови од телото.