Македонија
15. July 2020 - 17:29

Излезноста до 17 часот 38.78%

Излезноста на избирачките места според последните информации на ДИК на ниво на Македонија изнесува 38.78% во сите шест изборни единици. Обработени се податоци од 3,459 избирачки места од вкупно 3480.

Вкупно гласале 703,522 граѓани.

Излезноста по изборни единици изразена во проценти во продолжение:

ИЕ 1 – 41.07%

ИЕ 2 – 36.98%
 
ИЕ 3 – 43.87%

ИЕ 4 – 43.99%

ИЕ 5 – 38.22%

ИЕ 6 – 29.6%