Свет
27. August 2016 - 12:48

Итна евакуација во Берлин - што се случува?

Илјадници жители на Берлин беа евакуирани денеска поради неексплодирана бомба од Втората светска војна, пренесе ТАСС.

Евакуацијата на луѓето во радиус од еден километар од местото на кое е пронајдено бомбата, започна во 16,15 часот, по локално време.

Бомбата е советска, била фрлена од авион и е пронајдена во градското подрачје Пренцлауер-Берг. Бомбата ќе биде деактивирана од специјализирани тимови на самото место