Живот
6. јуни 2016 - 11:42

Испрскајте со оваа смеса и никогаш повеќе нема да видите мравки во вашиот дом

Лето е кога повеќето луѓе бараат помош и совети како да се ослободат од мравките во куќата. Дератизациските производи се многу опасни за нашето здравје, можат да предизвикаат отежнато дишење, кашлање и гушење. Но исто така можат да предизвикаат напад на астма и отежнато дишење. 

Наместо користење на штетни хемикали за ослободување на мравките, одлучете се за ова: 

Состојки: 

30 капки етерично масло од каранфилче

30 капки етерично масло од нане

1 литар вода. 

Подготовка: 

Измешајте ги есенцијалните масла во боца за прскање. Добро протресете, испрскајте таму каде гледате мравки, можете да го направите тоа повоторно ако е потребно.