Бизнис
23. July 2015 - 13:10

Исплатени 52,3 милиони денари за градинарски култури

Министерството за финансии денеска исплати субвенции за градинарски култури во износ од 52,3 милиони денари.

Средствата се префрлени на сметките на 1.550 земјоделци.

Финансиската поддршка за сите градинарски култури изнесува 1,5 денари по продаден килограм на преработувачките капацитети, освен за пиперка и корнишони каде поддршката изнесува 2,5 денари по килограм, соопшти Министерството за финансии.