Бизнис
25. July 2015 - 14:17

Исплатени 33 милиони денари субвенции за овоштарство

Министерството за финанси исплати 33,1 милиони денари субвенции за поддршка на овоштарството. 

Средствата, како што соопшти Министерството за финансии, се исплатени на 1.059 земјоделци.

Спорд Министерството за финансии целта на финансиската поддршка на овошарството  е поттикнување на одржување на постоечките и зголемување на бројот на нови овошни насади, што ќе придонесе за зголемување на производството на овошни култури