Бизнис
15. July 2015 - 12:57

Исплатени 120 милиони денари субвенции за млеко

Министерството за финансии исплати 120.079.652 денари субвенции за произведено и продадено кравјо, козјо и овчо млеко.

Средствата се исплатени на 6.446 сточари. Поддршката изнесува 3,5 денари за секој произведен и продаден литар млеко.

Министерството денеска исплати 4,6 милиони денари на граѓаните од Кривогаштани како надомест на штетатата од поплавите во јануари и февруари годинава.