Живот
15. September 2015 - 19:40

Испил 35 таблети вијагра – Еве што му се случувало цели пет дена

Даниел Медoрт проголтал 35 таблети вијагра, а последиците – петдневна ерекција. Даниел (36) ја испил големата количина на вијагра додека бил кај пријател, а се уплашил кога почувствувал мачнина, вртоглавица и почнал да има халуцинации.

– Се гледав во зелена боја и имав ерекција која не поминуваше. Не беше тоа баш постојана ерекција, но секој пат кога ќе се допреv до нешто доживуваv ерекција, и тоа траеше пет дена, вели тој. Неговата жена викнала Брза помош, а тој бил задржан во болница неколку дена.

– Докторите изреагираа многу професионално, но видов дека се воздржуваат да не се изнасмеат, вели Даниел и додава дека жената му го простила овој блам, кој можел да заврши и многу полошо. Иако, за среќа, тој немал потешки последици, предозирањето со вијагра може да предизвика и губење на свеста, излив на крвта во мозокот, па дури и смрт.