Живот
9. јуни 2016 - 10:32

Интересно е да се види - реакција на сувиот мраз под вода

Досега видовме различни видеа со сув мраз, овој пат Грант Томсон одблизу прикажува каква е реакцијата на сувиот мраз под вода. Интересно е да се види како јаглерод диоксидот преку меурчиња испливува до површината, формирајќи пареа.