Живот
29. September 2015 - 11:40

Интересна техника: 7 начини да ги привлечете парите во вашиот дом

Начинот на кој ги трошите парите, па дури и положбата на метлаtа во куќата, предците кажуваат дека влијаат на финансиската ситуација во домот.
 
1.Кога позајмувате пари или барате покачување на плата
Покачување на плата треба да побарате во среда, не се позајмувајте во вторник. Како што велат верувањата треба да позајмувате, давате или зимате пари во утринските часови, бидејќи доколку го сторите тоа навечер сте во опасност.
 
2.Платата треба да преноќи
Доколку сакате парите кои сте ги заработиле да го засакаат вашиот дом, оној ден кога ја земате платата немојте да трошите ниту еден денар. Целата сума треба да преноќи во вашиот дом.
 
3.Што не треба да позајмите на соседите
Не треба да им позајмувате леб и сол, бидејќи финансиската сигурност може да го напушти вашиот дом.
 
4.Правила во куќата за полн буџет
Нема да имате пари доколку свирите во соба или пак ги собирте трошките од маса со рака.
 
5.Кога џеповите носат пари
На парите не им се допаѓа да бидат во искинат џеб или пак во џеб полн со хартии и отпад.
 
6.Чувајте метални парички 
Никогаш не го чувајте новчаникот празен, оставете барем една паричка за среќа.
 
7.Старо верување за метлите
За да имате пари, метлата никогаш не ја чувајте со дршката надолу.