Здравје
18. January 2017 - 11:35

Имате темни кругови околу очите? - Веднаш посетете го вашиот лекар, еве зошто!

Кожата околу очите е многу тенка и поради тоа во случај на воспаление често се појавуваат темни кругови околу нив.

Но, освен што често се последица на замор или ненаспаност, темните кругови често се и знак на затнати синуси поврзани со алергии и на конгестија на носот.

Што можеме да направиме околу тоа?

Стандардните третмани за затнат нос се:

- прочистување на синусите со раствор на морска вода

- инхалација (чај од камилица и жалфија или босилек)

- ограничено користење на капки наменети за затнати синуси

Ако затнатоста продолжи на подолг период, посетете лекар.