Здравје
5. April 2017 - 18:28

Имате ли вакви црвени точки по телото- Ова е причината

Доколку на кожата имате вакви црвени точки кои претходно не сте ги имале, не се грижете, се работи за ангиома- мала мали бенинги тумори кои се состојат од крвни жили и потполно се безопасни.

Многумина ги добиваат по триесетата година од животот. Доколку овие точки изгледаат како точки со крвни жили. може да укажува и на проблеми со црниот дроб, на болести со крвниот состав или хормонска нерамнотежа.

Доколку црвената точка се зголемува и ја менува бојата, или пак крвари, тогаш веднаш посетете лекар.

Нјадобар начин за превенција на појава на ангоима е здрав живот и урамнотежена изхрана. Јадете многу овошје и зеленчук и не заборавајте на здравите маснотии од авокадото и маслиново масло.