Спорт плус
9. December 2023 - 19:30

Илиоски со прва победа на Европското првенство во маитаи во Анталија

Во првиот ден од Европското маитаи првенство во Анталија Бобан Илиоски победи во против Омер Фарук Каја. Сладната борба му е против Јакхија Ибрагимов од (АИН )- Белорусија и Русија.

- На Боби потешко му оди овој стил борба бидејќи скоро цел дел од борбата е во клинч каде клинчовите не се како во кик боксот туку со држење каде има виткање на противникот фрлање и има многу гушкање , но Боби борбата ја доби со 2-1. Нема повреди одиме понатаму, изјави претседателот Дејан Митровски Урко.