-->
-->
Храната од која пожолтуваат забите
-->
Храната која содржи шеќер и киселина, како природните и газирани сокови, овошјето и зеленчукот како што се цвекло, боровница и слично, потоа бомбоните, колачите, лимонот, црниот чај и виното, особено белото, кое е покисело од црвеното, создаваат микропукнатини. Во нив потоа се создава талог кој ја променува бојата на забите, предупредува др. Давор Чуркович од Загреб.
Тој додава дека уништената забна коска допринесува за директен пристап на непосакуваните супстанции во забните канали, што предизвикува кариес и деминерализација на забната маса, па се создаваат бели дамки.
-->
-->
-->
Ново на Сител
-
Ќе ги исклучиме сите семафори во Скопје ако нема плата, рекоа вработени во Улици и патишта
-
Скопјани остануваат без вода: Како се подготвуваат граѓаните?
-
Кривична пријава за полицаецот кој го пропуштил Груби на граница
-
СДСМ обвинува за политички договор меѓу ДУИ и ВМРО-ДПМНЕ за бегството на Груби
-
Вања и Панче биле убиени свирепо со ист калибар на оружје
-
Сложени Тави процедури во Систина
-
Идната година уверение за државјанство ќе се вади електронски – редизајниран порталот uslugi.gov.mk
-
Надлежните во обиколка на маркети – дали се почитува Новогодишната кошница?