Свет
26. February 2020 - 8:25

Хотел во Австрија во карантин поради коронавирус

Уште еден хотел во Европа од денеска е во карантин поради појавата на новиот коронавирус.

Станува збор за „Гранд Хотел Европа“ во австрискиот град Инсбрук, каде што рецепционерот, државјанин на Италија, се заразил од коронавирус.

Инаку, во Инсбрук се регистрирани првите две лица во Австрија кои се позитивни на вирусот наречен Ковид-19.

На почетокот од неделава, хотел на Канарските острови беше ставен во карантин бидејќи е потврдено дека гости на хотелот, брачна двојка, се позитивни на вирусот.