Балкан
10. April 2017 - 13:19

Хорор: Петгодишно девојче искасано од кучето на соседот

Петгодишно девојче од Сремска Митровица е искасано од куче - златен ретривер кој и нанел повреди на раката, грбот и главата.

Девојчето е стабилно и по укажаната помош на одделението за Хирургија во Општата болница во Сремска Митровица е пуштена дома.

Според зборовите на очевидци, по завршувањето на претпладневната литургија во црквата во населбата Камењар соседското куче го нападнало девојчето, соборувајќи го на стомак, и почнал да ја кине и каса.

-Детето почнало да вика и да вреска, а ние за среќа, што малку останавме во црквата, веднаш дотрчавме. Почнавме кучето да го удираме со нозе, за да го одвоиме од детето, вели еден од сведоците на настанот.

Во општата болница потврдија дека дошло до ваков инцидент, и дека на петгодишното девојче иако му се санирани раните, тоа претрпело голем страв.