Живот
26. August 2016 - 13:06

Хорор: Огромен сом нападна и изгриза жена

Два метри долг сом нападна пливачка во баварското езеро и ја изгриза за бутот пишува локалниот дневник Штраубингер тагблат.

Цела изгризана и изгребана, жената едвај успеала да доплива до брегот затоа што едвај се отарасила од огромната риба.

Јохан Шнел од баварскиот риболовен трагите на гризиње упатуваат на тоа сомот бил мажјак и долг околу два метра. Веројатно го штител своето мрестилиште. Додаде дека такви инциденти не се необични во сезоната на мрестење, но вели дека и така голема риба не би требало озбилно да го загрози човекот.