Свет
14. October 2015 - 19:44

Хилари Клинтон го положи испитот кај Демократите

Хилари Клинтон е фаворит меѓу демократските кандидати за Белата Куќа, покажа телевиската  дебата во Лас Вегас.  Смирена, цврста и детерминирана, вака медиумите и аналитичарите го оценуваат нејзиниот настап.

Тешки зборови меѓу Тачи и Вучиќ  во Брисел. Белград тврди дека  ЕУ бара од Србија признавање на Косово како услов за продолжување на преговорите.

Американците не сакаат да ја примаат  руската  воена делегација пердводена од Медведев. Во меѓувреме дојде до блиска средба меѓу руски и американски воен авион над Сирија, за среќа без инцидент.