Свет
26. May 2019 - 13:24

Херој: Момче спаси дете кое паѓа од петти кат

Момче од кинескиот град Џунинг на неверојатен начин успеал да спаси дете кое паднало од петти кат на заграда.

28-годишниот Тоник Туркханбег седел во автомобилот кога слушнал детски врисок. Здогледал мало дете како плаче на прозорецот на петтиот кат од зградата. Момчето инстиктивно потрчало кон зградата за да го фати.

Детето паднало врз момчето и го преживеало падот. Докторите потврдија дека и двајцата се добро и немаат сериозни повреди.

„Кога го здогледав на прозорецот, тој веќе паѓаше. Не размислував, истрчав и го фатив. Не знам што се случи потоа. Кога се разбудив, полицијата и спасувачите беа околу нас,“ вели храброто момче.