Македонија
20. December 2015 - 19:06

Груевски: Меѓународната заедница одблиску да го следи процесот за фалсификуваните лични карти

Премиерот Никола Груевски денеска ја повика меѓународната заедница одблиску длабински да го следи процесот во врска со случајот за фалсификуваните лични карти. Груевски рече дека во врска со овој случај очекува повеќе информации по што ќе се произнесе во јавноста. 

- Она што го слушнав за фалсификуваните лични карти е навистина фрапантно и би се воздржал од поконкретнен коментар затоа што очекувам во наредните час - два да добијам уште повеќе информации по кои ќе се произнесам во јавноста. Засега само би им честитал на професионалците во јавното обвинителство и во МВР за тоа што успеале да го постигнат и би апелирал и до меѓународната заедница одблиску длабински да го следи процесот, изјави Груевски, кој денеска ги презентираше одлуките за нов државен универзитет и изградба на студентски домови.