Македонија
25. јуни 2019 - 15:33

Груби бара објаснување од Финансиска полиција за акцијата во Љуботен

Пратеникот на ДУИ, Артан Груби, преку својот Фејсбук профил бара одговори од финансиската полиција за денешната акција во Љуботен.

-Финансиската полиција треба да објасни и оправда врз основа на која проценка имаше потреба од толку големо и сериозно присуство на полицијата во Љуботен. Спектаклите и демонстрацијата на сила се често непотребно и контраефективни дури и во случаеви кога постои сомнеж за злоупотреба која што треба да се санционира пропорционално доколку се утврди, напиша тој.