Македонија
21. April 2019 - 22:24

Градоначалник на Ново Село ќе се бира во втор круг

На денешните предвремени избори за градоначалник на Ново Село ниту еден од двајцата кандидати, Никола Андонов од СДСМ и Николчо Стоилков ВМРО ДПМНЕ, не го доби потребниот број гласови. Имено, според податоци од штабовите на двајцата кандидати има голем број неважечки ливчиња и најверојатно тие пресудиле да нема победник денеска.

Според едни информации во минимално водство е Стоилков, а според други Андонов.

Според информации, пак, од Општинската изборна комисија досега се преброени гласовите од помалку од половината избирачки места од вкупно 20 избирачки места.