Македонија
23. May 2017 - 18:32

Големо невреме над Скопје

Попладнево променливо облачно и нестабилно, на повеќе места со пороен дожд, грмежи и засилен ветер. Во периодот од 16:30 до 17:30 јака нестабилна келија имаше над Скопје, проследена со интензивен пороен дожд, грмежи и засилен ветер и со правец на движење од запад кон исток. За овој краток временски период на мерното место Зајчев Рид се измерени 32 л/м2 дожд. Сега процесите во Скопската котлина се послаби, но и во наредните часови се очекуваат врнежи и поретка појава на грмежи. Во моментов многу јака конвективна келија има во подрачјето на Кавадарци и Неготино со пороен дожд, грмежи, засилен ветер, а според радарската слика најверојатно и со појава на град. Нестабилно е и во околината на Штип, западно од Пробиштип и околу Пехчево.

Погледнете го видеото поставено на социјалните мрежи