Македонија
21. February 2024 - 13:21

Голем пожар во Желино, горат гуми

ТППЕ Тетово интервенира на запалени гуми спроти фабрика Киел во с. Желино кај подвозникот кон с. Сиричино.

Гаснењето е отежнато поради големата количина на автомобилски гуми, нема опасност пожарот да зафати соседни објекти.

Се очекува целосно гаснење за максимум два часа.