Џет-Сет
10. October 2017 - 11:34

Го возврати ударот: Гоца Тржан конечно прозборе за поранешниот сопруг

 
 Поп ѕвзедата Гоца Тржан позната како човек кој нема влакно на јазик. Последните неколку дена весниците се полни со изјави од нејзиниот поранешен сопруг Иван Маринковиќ кој открил дека од Гоца се развел затоа што го изневерувала.
 
Тој тоа го дознал па ангажирал детектив кој ја пратил тогашната негова сопруга. 
 
- Детективи ме следеле??? Каква риба сум јас, рекла Гоца на почетокот на разговорот и признала дека нејзината ќерка Лена која ја добила во бракот со Иван, често прашувала зошто нејзиниот татко ја користи секоја прилика да зборува негативни работи за неа. 
 
- Ја се одговарам на такви нејзини прашања, ниту користам прилика да го обвинам него. Едноставно велам дека тој мора да застане позади тоа, бидејќи јас не можам да стојам позади туѓи зборови, вели Гоца и открива дека десет години оди на психотерапија која многу и помогнала. 
 
- Тоа е лековита работа. Ви дава на вас алати кои вам никој не ви ги дава по раѓање. Кога се раѓаме не добиваме книга со упатство како треба да се однесуваме кон другите, но и сами со себе. Јас и мојот сопруг одиме заедно, но одвоено. Мојата Лана исто така оди на терапија, никој од нас не е луд, но некогаш ти треба објективност, па и тоа како да ја насочам мојата ќерка, вели Гоца за српски Ало. 
 
Освен проблемите кои ги предизвикува нејзиниот поранешен сопруг, пејачката води борба и со негативните коментари на социјалните мрежи. Имено, неколку  нејзини следбеници остро реагирале на тоа дека нејзиниот сегашен сопруг Радован многу време поминува со нејзината ќерка и ја обвинуваат дека поради тоа Гоца не е е добра мајка. Сепак, таа им возврати: 
 
Има ситуација кога мора да паднат и шамарчиња. Што е многу, многу е. На Раша му е многу тешко кога го чита ова. бидејќи тој ја знае Лана исто колку и јас. Понекогаш повеќе на него му се доверува отколку на мене. Имаше коментар на Раша профилот откако ја објави фотографијата на Лана: „Гоцо, води сметка. Сега ја сака, а кога ќе стане девојка, ќе видиш...“ тоа навистина е монструозна мисла, но потоа размислувам - кој знае какво искуство има таа во животот, вели Гоца За српски Ало.