Живот
5. јуни 2018 - 21:16

Го барала таткото половина век, а потоа ја откри шокантната вистина: Жената со која живеела и е многу поблиска отколку што мислела

Жена која пораснала во дом за незгрижени деца 50 години трагала по својот биолошки татко за на крајот да дознае дека нејзината најдобра пријателка од детството всушност и е полусестра.

Кара Џејн Фарар Питерсон (52) од Скарбороу, во Северен Јоркшир вели дека конечно се чувстува како да „припаѓа некаде“ и тоа откако откри дека е во крвно сродство со Карен Смит (51), нејзината неразделна другарка.

Кара речиси поливина век се трудела да го открие идентиетот на својот татко, зошто нејзината мајка Линда, која се мажела 6 пати, е сместена во ментална болница уште Кара кога била бебе.

Мајкл Фарар, одбил да го прифати старателството над Кара и нејзината сестра Мел и тие се сместени во дом за незгрижени деца. Меѓутоа, се се сменило кога Кара, преку една ТВ емисија дознала дека Мајкл имал уште две деца, а една од тие била и нејзината школската другарка Карен.

„Ни беше навистина тешко и многу нешта имав пропуштено со Карен. Секогаш се чувствував како изгубена душа, а сега конечно морам да признам дека припаѓам некаде“, рече Кара.

„Ние две отсекогаш сме биле поврзани, како да знаевме дека всушност сме сестри“, додаде таа.