Џет-Сет
10. February 2018 - 14:12

Глоговац беше миленик на жените, а сакаше само две - со едната беше 18 години

Небојша Глоговац ја загуби битката со животот на 48. години по тешко и кратко боледување. ќе биде запаметен по бројните легендарни улоги. На филмското платно беше со многу жени, а во реалноста сакаше само две за цел свој живот.

Тој ја чуваше интимата и приватниот живот далеку од очите на јавноста. Тој ги сакаше сопругата Мина Глоговац, а потоа и Милица Стјепановиќ.

Со уметникот Мина се ожени во 1996. година, а кум му беше актерот Воин Четковиќ. Парот помина падови и подеми, а круна на нивната љубов која траеше 18. години се нивните синови, Гаврило и Милош, кои сега имаат 20 и 17 години.

Тој често велеше дека му годи што е миленик на жените, но дека ја сака само сопругата и се прави за неа.

Крајот на нивната љубов која беше голема, дојде во 2014. година. Сепак, секогаш велеше дека таа му била поддршка за се.

По разводот останаа пријатели.

По разводот, тој се зљуби во 13. години помладата Милица Стјепановиќ, со која беше во врска, па се земаа. Според неговите пријатели таа го натерала да води поинаков, поздрав живот, а размислувале да живеат на село.

Со неа тој доби и ќеркичка во 2016 година. За својата сопруга велеше дека му е инспирација.