Македонија
24. March 2016 - 13:06

Гевгелија ќе одвои повеќе од 7 милиони денари за подобрување на патната инфраструктура

Општина Гевгелија ќе издвои повеќе од седум милиони денари од буџетот за подобрување на патната инфраструктура во градот и неколку населени места, информираа денеска од одделението за урбанизам по завршувањето на објавениот јавен повик.

Веднаш по потпишувањето на договорот со најповолниот понудувач, фирмата „Жикол“ од Струмица, почнува и реализацијата на тендерот според кој ќе бидат изградени нови улици во урбаните блокови каде интензивно се гради,а ќе се реконструираат улиците „Индустриска“ и „Ѓоко Тутушев“, кои моментно се меѓу најоштетените во градот. Нови улици и реконструкција на оштетените ќе има и во поголемите населени места во општина Гевгелија.

Од општината соопштија дека активностите се преземаат согласно Програмата за локални патишта и улици и Програмата за комунално уредување  на Гевгелија во 2016 година.