Македонија
6. February 2019 - 17:24

Германско МНР: Посакуваме добредојде на новиот НАТО – партнер

 Германското Министерство за надворешни работи денеска го честита потпишувањето на Пристапниот протокол на Република Македонија за членство во Северноатланската Алијанса, изразувајќи добредојде на новиот НАТО – партнер.

-Идната Република Северна Македонија е на патот да стане НАТО сојузник. Пристапниот протокол е потпишан сега очекуваме ратификација од секоја од земјите – членки. Благодарение на договорот за името меѓу Скопје и Атина со нетрпение очекуваме да му посакаме добредојде на новиот НАТО – партнер, стои на твитер профилот на германското МНР.