Македонија
16. September 2021 - 12:48

Германските експерти од денеска се вклучуваат во истрагата за пожарот во Тетово

Германските форензичари со својата опрема пристигнаа денеска во опожарената тетовска модуларна болница во која загинаа 14 луѓе, а 12 пациенти се повредени.

Тие пристигнаа утринава кај 09:00 часот и се уште работат.

Тимот е составен од двајца форензичари за истрага на пожар и двајца форензичари за ласерско мерење и фотографирање на просторот.

Мирјана Давидовска