Фудбал
24. May 2020 - 23:50

ФК Силекс: За чии интереси работи претседателот на ФФМ?

„ЗА ЧИИ ИНТЕРЕСИ РАБОТИ ПРЕТСЕДАТЕЛОТ НА ФФМ?

ЛИЧНО СВОЈ И НА ЕДЕН ИЛИ ДВА КЛУБА ОД ПРВА ЛИГА?
СИГУРНО НЕ ВО ИНТЕРЕС НА ЗДРАВЈЕТО НА ФУДБАЛЕРИТЕ И ФУДБАЛСКИТЕ РАБОТНИЦИ.
Да го потсетиме председателот на ФФМ, на првиот состанок со претставниците на прволигаши одржан во понеделник на 18.05.2020 година на предлог на еден преставник на клуб за предлог да се игра сега предложениот систем на натпреварување, лично председателот на ФФМ одговори, цитирам ,,систем на натпреварување без испагање не доага во предвид, поучени од минатото нема да дозволиме, нема да имаме регуларно првенство бидејќи ќе се прават нефудбалски игри,,.
Кој и зошто, за чиј интерес само за четири дена претседателот ја промени оваа изјава?
Зошто Генералниот секретар и Комесарот за натпреварување кои беа присутни на состанокот сега молчат?
Можеби и нивните желби и интереси се исполнети?
Зошто Комесарот за натпреварување наместо да работи според Статутот и Правилникот за натпреварување, се впушта во валкани и криминални деанија се со цел да ги задоволи желбите на својот предпоставен?
ЧИИ ИНТЕРЕСИ СЕ ПОБИТНИ ОД ЗДРАВЈЕТО НА ФУДБАЛЕРИТЕ?“