Македонија
21. April 2021 - 11:35

Филипче: Се намалува бројот на позитивни што значи дека мерките даваат резултати

Министерот за здравство, Венко Филипче по редовната утринска координација со директорите на клиниките соопшти дека бројот на хоспитализации во болниците, се намалува, а се зголемува бројот на исписи на пациенти.

„На редовната утринска координација со директорите на клиниките разговаравме за третманот на болните, моменталната состојба со капацитетите на ковид центрите и ротациите со персонал. Бројот на хоспитализации во болниците, се намалува, а се зголемува бројот на исписи на пациенти со ковид, се намалува и бројот на позитивни пацинети, што значи дека мерките даваат резултати. Без разлика што бројќите паѓаат, периодов мора да бидеме исклучително претапзливи, поради непредвидливоста на вирусот“, пишува Филипче.