Интернет
4. November 2019 - 22:35

Фејсбук и Инстаграм одлучија да избришат три „емотикони“

Фејсбук и Инстаграм пред неколку дена се одлучија да ги променат правилата и да избришат три емотикони , јавуваат светските медиуми.

Избришани се праска, модар домат и капките.

Овие емотикони се избришани бидејќи најчесто се користат во коментари со „сексуална контација“ кои често знаат да бидат навредливи, посебно праската која се користи како „ознака“ на задник.