Интернет
6. November 2019 - 11:25

Фејсбук го откри новото лого

Логото е многу едноставно – тоа е зборот Фејсбук со големи букви, претставен во форма на GIF, за време на кој зборот се појавува во различни бои, односно боите на апликациите што ги покрива Фејсбук (зелена за WhatsApp, розова за Instagram…

– Сакавме да направиме разлика помеѓу апликацијата и компанијата“, објаснуваат од Фејсбук.

Логото треба да се користи од следната недела и ќе биде вметнето во сите производи и апликации што ги поседува Фејсбук , како и во промотивните материјали.

Пред неколку месеци, Фејсбук објави дека ќе ги вметнат „by Facebook“ во сите нивни апликации, но дури сега се откри дека наместо препознатливата сина икона на Фејсбук, ќе биде поставено ова ново лого.