Свет
11. January 2019 - 12:40

Европа завеана, снегот убива ширум континентот: Во Швајцарија завеан е еден хотел, додека во Чешка затворени се граничните премини

Најмалку 16 луѓе загинаа во невремето ширум Европа во последните неколку дена, а најмногу жртви однесе лавината на Алпите.
 
Рекордните количини на снег и понатаму го загрозуваат секојдневието во поглемите делови на Австрија, Германија и Чешка, а метеролозите за крај на неделата најавуваат нови врнежи.