Живот
28. December 2016 - 21:49

Еве зошто никогаш не треба да ги стискате акните!

Медицинските експерти веќе долго време тврдат дека акните не треба да се стискаат, особено не оние на лицето.
 
„Bright Side“ на многу сликовит начин објасни зошто никогаш не треба да ги допирате акните.
 
Постои ризик од инфекција
 
Болното место може да се зголеми
 
Ќе ви остане лузна
 
Особено е нагласено да не се допираат во делот околу носот, односно делот кој е наречем „триаголник на смртта“.
 
Инфекција на кожата може да предизвика сериозни здравствени проблеми, па дури и смрт.