Технологија
19. August 2017 - 21:50

Еве како изгледа возењето со 324 километри на час

Ауди R8 е болид со големи можности, а кога ќе го пуштите на автопат без брзинско ограничување само небото му е граница.

За работата да биде поекстремна се работи за туниран примерок со што силата зголеменаза околу 200 KS на конечни 802 KS. Да подсетиме, R8 V10 Plus располага со 610 KS и 560 Nm, што му овозможува 100 километри на час да постигне за нешто пвеќе од 3 секунди, но и да вози со брзина по од 300 киломтри на час.

Ако се прашувате како тоа изгледа во пракса, погледнете го видеото во продолжение.