Свет
23. April 2019 - 12:42

Евакуирана познатата опера во Сиднеј

Познатата опера во Сиднеј е евакуирана, а околните улици се затворени, поради истекување на гас во зградата. Според австралиските медиуми евакуирани се над 500 луѓе од зградата на операта, а на лице место веднаш пристигнале противпожарни екипи и спасувачки тимови.

Исто така константно се мери нивото на гас во воздухот.