Свет
17. July 2019 - 22:02

Епидемијата на ебола прогласена за меѓународна здравствена криза

Смртоносната епидемија на ебола во Конго е прогласена за меѓународна здравствена криза, соопшти денеска Светската здравствена организација откако вирусот се прошири во град од два милиони луѓе.

Од август до сега починаа повеќе од 1.600 луѓе во втората најсмртоносна епидемија на ебола во историјата, која се случува во регион опишан како воена зона.