Балкан
19. October 2017 - 22:46

Епидемија на мали сипаници на Косово – едно дете почина

Епидемијата на мали сипаници на Косово се појавува прв пат по 16 години . Бројот на заболени е ококлу 100 , а станува збор за последица од малиот процент на вакцинирани од ММР вакцината .
Починатото дете имало само 16 месеци и не било вакцинирано .

Епидемија на мали сипаници имаше и во другите земји од регионот како во Романија , каде починаа 34 деца , во Бугарија и во Македонија.