Ракомет
15. January 2018 - 22:47

ЕП - Хрватска 2018: Кузмановски: Ми „лежеше“ играта на Црна Гора

Филип Кузмановски сосема заслужено со прикажаната игра беше прогласен за играч на натпреварот, а дуелот го заврши со 5 голови. 
- Бев максимално мотивиран за овој дуел со Црна Гора иако не играв со Словенија не бев воопшто лут. Тие што играа со Словенија дадоа се од себе. Бев подготвен на се, трениравме на оваа игра на Црна Гора, и мислам дека мене ми лежеше со полуконтра и да и помогнам на репрезентацијата. 
Ако ја победиме Германија ќе биде најголем успех на Македонија. Ќе бидеме спремни како што бевме со Словенија и со Црна Гора и мислам дека можеме и со Германија.