Свет
12. July 2019 - 19:32

Експлозија во Рим - се запали градски автобус


Aвтобус се запали сред улица во Рим, по што возачот успеа безбедно да ги евакуира сите патници.

Во инцидентот нема повредении.

Возилото, управувано од римското претпријатие за јавен превоз ATAC, било во употреба од 2004 година.
АНСА објави дека автобусот, кој бил во служба 15 години, се запалил во претпладневните часови