Балкан
30. јуни 2020 - 11:32

Eксплозија на заразени од коронавирус во Нови Пазар, состојбата е надвор од контрола

Откако беа олабавени рестриктивните мерки и претходните слави за рамазанските празници, во Нови Пазар има експлозија на заразени од корона вирус.

Болниците се преполни, нема доволно медицински персонал, ниту медицинска опрема.

Видео снимки се објавуваат на социјалните мрежи. Состојбата е надвор од контрола.

Денеска во Нови Пазар е и премиерката Ана Брнабиќ која сака лично да се увери во ситуацијата со Ковид-19.

Локалните медиуми јавуваат дека во изминатите 3-4 дена на муслиманските и на православните гробишта во градот се извршени 35 погреби, но официјалните бројки за починати се многу помали.

Во Србија вчера беа регистрирани 250 нови случаи на Ковид-19.