Македонија
11. July 2019 - 11:22

Ексклузивно: Златниот воин изложен во Археолошкиот музеј на Македонија

Ви го прикажуваме Златниот воин, националното богатство на Казакстан кое од денеска ќе биде изложено во Археолошкиот музеј на Македонија. Преку објективот на нашата камера Ви ја доловуваме мистичноста на еден од најстарите археолошки пронајдоци на Казакстан кое е симол за оваа држава и доказ за почетоците на цивилизацијата на централна Евроазија.