Живот
12. January 2016 - 11:02

Едвај го преживеал викендот: На прв поглед се чини дека автомобилот е покриен со кал, но ...

Ако го паркирате вашиот автомобил на место кое е обележано, не значи дека сте се паркирале на сигурно место. Природата е сложена и колку и да се трудиме да ја разбереме, секогаш не изненадува. Погледнете што му се случило на овој паркиран автомобил во Ротердам кој едвај го преживеал викендот.
 
Сопственикот на црвената „хонда“, својот автомобил го нашол во неверојатна состојба. Всушност, целиот автомобил бил прекриен со чудни влакна како пајакова мрежа. Сепак, оваа пајажина не ја направиел пајаци, туку ларви на молци.
И не бил покриен само автомобилот, туку целиот паркинг, дрва и канти за ѓубре. Сетоа ова се случило кога женските молци неселе јајца на едно дрво во близина. Кога јајцата се извеле настанала оваа необична глетка.
 
Иако е ова природен процес, изгледа страшно и не се гледа секој ден на улица.